|
|
|
Her er Sidste Nyt med inspiration
fra
Axeltorv Fysioterapi
. Velbesøgt debatmøde om Parkinson07-02-2019 08:13
Årets første debatmøde den 6. februar blev velbesøgt.
40 parkinsonister og pårørende stillede spørgsmål til speciallæge og neurolog Vibeke Ulrich og fysioterapeut Kristina Hensch under og efter hver deres interesante indlæg.
Nye informationer blev luftet, andre bekræftet - og det viser sig, at der er evidens for at træning hjælper både fysisk og mentalt.
Der var interesse fra fleres side om at komme med i den bestående træning på klinikken og Kristina Hensch vil sørge for at dette bliver koordineret, således at holdene matcher deltagerne, alder o.s.v.
NB.: Danske Fysioterapeuter har lagt en lille video på nettet om værdien af musik til gang for Parkinsonister - se videoen her på facebook
Otte veje til færre smerter - gælder også dine nakkesmerter.05-02-2019 11:59 Smerte er komplekst, og nogle gange bliver smerten ved og ved. Her finder du otte strategier til, hvad du selv kan gøre for at reducere dine smerter, hvad enten de sidder i nakken eller andre steder.
1. Opsøg en kompetent behandler
Kroniske smerter kan være komplicerede at behandle, og det er derfor vigtigt, at du finder en behandler der har en faglig uddannelse og erfaring inden for – i dette tilfælde – nakken og smerteproblematikker.
En erfaren fysioterapeut vil kunne hjælpe dig med nedenstående punkter og vurdere om det er behandling, vejledning, specifikke øvelser eller en kombination som skal til for at reducere smerten.
2. Kan du ændre noget når det gør ondt?
Tænk over hvornår du får smerter. Er det når du laver en bestemt aktivitet, eller når du er i en bestemt stilling i længere tid? Hvad kan du selv gøre for at ændre dette?
Hvis du fx har nakkesmerter, når du sidder,hvor dan er det så at stå på arbejde?
Hvis det hjælper at stå, er det en god ide at indføre faste rutiner, hvor du står flere gange dagligt.
Din fysioterapeut vil kunne hjælpe dig med at finde årsager og strategier til at mindske smerten.
3. Variation i træningenSpecifik træning for nakkesmerter bør være tilpasset netop dig, og baseret på de fund som terap Har du behov for en pause?22-01-2019 08:28 Download en gratis mindfulness-seance.Både krop og sind har brug for total pause ind imellem.
Men det kan være svært at finde ro i en travl hverdag.
Her kan du downloade en gratis meditation/mindfulness-seance fra Krop+fysik, som du kan lytte til, når og hvor det passer ind.
Af: Elizabeth Heindorff, fysioterapeut, yogalærer, mindfulness instruktør og psykoterapeut. elizabethheindorff.dk Foto: Scanpix/Iris Nytårskur, fernisering og ny udstiller i Axeltorv Fysioterapi14-01-2019 14:20 Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergede 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstmaleren Elsebeth Schibbye.
Der er fernisering den 17. januar 2019 kl. 17.00 til 18.00.
Her holder kunstforeningen også nytårskur, hvor foreningen er vært ved en forfriskning mm.
Alle er meget velkomne, det er gratis at deltage, kom og hils på kunstneren, hinanden og medlemmerne og ønsk godt nytår.
Elsebeth Schibbye siger om sig selv, at hun er en glad amatør ud i malerkunsten.
Hun begyndte først at male for omkring 10 år siden, men blev med det samme grebet af arbejdet med maleriet. Tidligt blev det oliemalingen/farverne som blev de foretrukne. Elsebeth Schibbye mener at farvedybden er flottere, det giver et intens farvespil og det tørrer langsommere, og kan derfor give muligheder for fortrydelse og udnyttelse.
Der bliver afprøvet forskellige maler måder og motiver og ofte indgår lidt humor. ”Det at veksle mellem forskellige stilarter er jo et privilegie, man har som amatør, og jeg hygger mig meget med den tidskrævende hobby”.
Udstillingsperioden er fra den 17. januar 2019 til den 12. marts 2019, begge dage inklusive, og kan ses i fysioterapiens åbningstid.
Debatmøde om Parkinsons04-01-2019 10:28 Det første af årets debatmøder hos Axeltorv Fysioterapi finder sted den 6. februar.
Nordsjælland Er du ny diagnosticeret med Parkinsons, er du gået i stå i din motivation til at gøre noget - eller er du aldrig kommet rigtigt i gang med at træne? Kom og hør hvad vi hos Axeltorv Fysioterapi kan tilbyde dig af forskellig træning og hør hvad neurologen kan fortælle dig om Parkinsons. Få svar på dine spørgsmål den 6. februar.
Kom og få indsigt og dermed ro -
og stil de spørgsmål du går og tumler med. Sted: Axeltorv Fysioterapi Bjergegade 22 C, 1. 3000 Helsingør Max. 30 deltagere Tilmelding telefonisk: 4921 8022 Parkinson Hold hos Axeltorv FysioterapiGennem 4 år har vi hos Axeltorv Fysioterapi haft Parkinson hold. Tidligere gik mennesker med diagnosen Parkinson på blandede hold. Dog har erfaringen med at lave specielle hold Godt lys gør os sundere og gladere11-12-2018 13:09
Gør noget godt for din nattesøvn, dit immunforsvar og dit humør - og bliv samtidig mere effektiv.
Hvordan? Kom udenfor - hver dag.
Vil du gerne sove bedre om natten, styrke dit helbred og komme i bedre humør?
Så er løsningen måske enklere end du tror. Hvis du sørger for at få en vis portion dagslys hver dag, opnår du nemlig en række positive gevinster.
Dagslyset har blandt andet stor indflydelse på vores døgnrytme og dermed vores søvnkvalitet. Celler i øjet registrerer lys og farver, og via komplicerede forbindelser hæmmer lyset dannelsen af melatonin, der populært kaldes et søvnhormon.
Man kan sige at lyset holder os vågne på det rigtige tidspunkt af døgnet og får os til at sove bedre om natten.
Og det er godt for helbredet – søvn styrker blandt andet vores immunforsvar og vores effektivitet.
Dagslyset varierer i intensitet og farve hen over døgnet, og særligt lyset om morgenen er vigtigt.
Dagslys giver glade og produktive medarbejdere
Lysets intensitet er også afgørende for humøret, ved vi fra forskning. En undersøgelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Aarhus Universitetshospital har blandt andet vist at folk der er ude i dagslys mindst to timer hver dag, har 40 pct. lavere risiko for at blive triste og deprimerede end andre. Men selvom Olaf Hauge udstiller hos Axeltorv Fysioterapi22-11-2018 09:53 Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi arrangeret en udstilling med kunstmaleren Olaf Hauge.
Udstillingen kan ses i åbningstiden hos fysioterapeuterne, Bjergegade 22, 3000 Helsingør i perioden 29. november 2018 til 14. januar 2019.
Olaf Hauge er uddannet gymnasielærer, men har malet i mange år. Der er sket en stor udvikling i hans malerier indenfor de sidste 5 år, hvor han har været elev hos Michael Støvring og lært maleteknik, komposition, motiv- og farvevalg.
Langt de fleste billeder bliver i dag malet med akrylfarver.
Billederne er langt fra ensartede i motivvalg, men alligevel er der en gennemgående malestil. Motivmæssigt vil der i mange af billederne være hentet inspiration fra forskellige geografiske områder, ligesom også mytologiske emner forekommer, og så citeres ofte mere eller mindre kendte malere.
OBS: Fernisering
Der er fernisering den 29. november 2018 kl. 17.00-18.00, hvor foreningen er vært ved et glas vin og lidt snacks, alle er meget velkomne. Smerte er en oplevelse – som sult eller kærlighed11-11-2018 15:54 Du kan lære at tackle smerterne! Du er ikke alene. Hver femte dansker lever med kroniske smerter. Men hvad vil det egentlig sige – og hvorfor kan man ikke helbrede dem?
Det kræver en længere forklaring, men den er værd at sætte sig ind i. Smerte er en oplevelse – som sult eller kærlighed.
I det 17. århundrede foreslog den franske filosof, matematiker og videnskabsmand, René Descartes, at mennesker adskilte sig fra (andre) dyr ved vores evne til at tænke og fx forestille os en fjern fremtid. Kroppen, mente han, mindede om dyrenes, mens sjælen var et gudommeligt anliggende.
Denne opdeling af mennesket i to dele – krop og psyke – har forfulgt os lige siden, selvom de færreste i dag tror, at mennesker har en sjæl som er adskilt fra kroppen og som er sæde for vores bevidsthed. I dag er de fleste fagfolk derimod enige om at hjernen, ikke ’sjælen’, er den afgørende faktor for vores bevidsthed.
Men hjernen er – imodsætning til Descartes fejlagtige teori – en del af kroppen, ikke en adskilt enhed. En praktisk konsekvens er, at smerter der fx mærkes i ryggen, altid er ’rigtige’, og at ingen smerter kan være ’psykiske’ (eller ’fysiske’).
Smerte er altså en oplevelse på lige fod med fx sult, vrede og kærlighed. Dine nerver er dit biologiske alarmsystem.Nervecellerne i hud, muskler, Lev godt med din gigt - kom og hør hvordan30-10-2018 19:41
Gigtskolen og Axeltorv Fysioterapi sætter fokus på de mange gigtsygdomme og hvordan motion og kost påvirker disse.
Det sker ved et arrangement den 28. november kl. 18.00 hos Axeltorv Fysioterapi. Reumatolog og fysiurg Hanne Kunze Christensen og fysioterapeut John Kalo fra Gigtskolen vil denne aften gennemgå de fleste gigtsygdomme i detaljer, samt fortælle om træning og behandling. Der vil være fokus på, hvordan motion, kost og livsstil kan forbedre din fysiske tilstand og forebygge en forværring af sygdommen. Indehaver og fysioterapeut Karen-Louise Edelgaard vil fortælle om GLA:D træningen og de mange forskellige hold klinikken tilbyder.
Da der er begrænset antal pladser er tilmelding til arrangementet nødvendigt.
* Holddnr: 288007 * Navn: Rundt om gigt v/Hanne Kunze og John Kalo * Start: 28‑11‑2018 * Start tid: 18:00 * Sted: Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22C, 3000 Helsingør (trapper og elevator) * Pris kr. 50,-
.
Fysisk aktivitet holder Parkinson nede23-10-2018 12:36
Hold dig selv i gang –
og hold Parkinson nede
Langsomme bevægelser, stivhed i musklerne og rysten. Det er nogle af de mest karakteristiske symptomer ved Parkinsons sygdom. Heldigvis er det muligt at sænke sygdomsudviklingen ved hjælp af motion – et nøgleord når vi taler håndtering af Parkinson.
Parkinson er en kronisk fremadskridende sygdom, der ikke kan forebygges. Til gengæld er det muligt at forsinke sygdommens udvikling med motion. – Fysisk aktivitet med høj intensitet er meget effektiv for personer med Parkinson, det viser solid videnskabelig dokumentation, siger Astrid Blom, direktør for Parkinsonforeningen, og fortsætter: – Vi anbefaler derfor høj-intensitetstræning to til tre gange om ugen – suppleret med almindelig daglig fysisk aktivitet.
Grin dig til bedringGerda har, siden hun fik sin Parkinson-diagnose, trænet hos FysioDanmark i Randers, hvor hun får rådgivning og hjælp til træning hos sin faste fysioterapeut Mikael Jørgensen. I fysioterapien er der både mulighed for fælles holdtræning og individuel træning, superviseret af en fysioterapeut. – I holdsalen træner vi alt muligt; vi laver bevægelse for hele kroppen og arbejder med balance og gang. Mange personer med Parkinson har en dårlig gang, hvor de falder sammen og bliver foroverbø <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>
Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen.
|
|
|
|
|