|
|
|
Her er Sidste Nyt med inspiration
fra
Axeltorv Fysioterapi
. Bevidste valg får livet til at hænge sammen16-10-2020 11:46 Mikkel Kryger har droppet de sociale medier og skruet ned for byture og fester. Til gengæld har han skruet op for den sunde livsstil og de bevidste valg.
At få børn og familie har gjort den 37-årige tv-vært bevidst om hvad han gerne vil have ud af livet. Privat som professionelt. Inspirationen henter han i japansk livsfilosofi – og hos hustruen Mill.
– Jeg skal lige lave have makeup’en af. Så er jeg klar.Klokken er lidt i 10 mandag morgen, og Mikkel Kryger er netop færdig med morgenens tre timers direkte udsendelse på Go’ Morgen Danmark fra Orangeriet i Tivoli, i hjertet af København. Hans arbejdsdag starter kl. 4.35, når han møder ind i Carstensens gamle have for at formidle gode historier og sende god stemning hjem til danskerne. Et job han har haft i otte år, og som han holder vældig meget af. Og netop arbejdsglæden er en del af historien om hvordan han balancerer familieliv med to små børn og et krævende og udadvendt tv-job. – Jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet decideret stressnedbrud i mit liv, men jeg kan mærke at min krop bliver stresset i bestemte situationer, især efter vi har fået børn. Det er jo et fuldtidsarbejde i sig selv at have små børn. Der er dage hvor jeg er tom for energi, og går i seng med ondt i hovedet. Det går selvfølgelig ud ove Gabriella Oline Fuchs01-10-2020 09:54 Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstneren Gabriella Oline Fuchs.
Udstillingen kan ses fra den 5. oktober 2020 frem til den 2. december 2020, begge dage inklusive, i fysioterapiens åbningstid. Det er gratis at se udstillingen og alle er meget velkomne.
Det er med stor glæde, at vi har fået mulighed for at vise Gabriella Oline Fuchs kunstværker. Gabriella Oline Fuchs er uddannet malerikonservator på det Kongelige Kunstakademis Konservatorskole. Uddannet som keramik- og porcelænskonservator på Palazzo Spinelli, Instituto Per LÁrte e il Reatauro i Italien. Gabriella arbejder mest med papmaché billeder og masker. Arbejdet med papmaché blev lært hos kunstneren og maskemageren Agosto Dessi under ophold i Firenze i Italien. Med årene har Gabriella Oline Fuchs udviklet sin helt egen stil inspireret af skov, natur og eventyr. Gabriella Oline Fuchs har udstillet mange steder blandt andet hos Erik Bering, House of Flowers, København og Ærø internationale Maskefestival. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at se unikke kunstværker, som sagt er alle velkomne og det er gratis at se udstillingen. Varmt velkommen.
NB: INFO Axeltorv Fysioterapi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Personalet bæ Svimmel? Prøv disse øvelser ...22-09-2020 20:05
Svimmelhed går ud over livskvaliteten
og øger risikoen for at falde!
Lider du af svimmelhed, er det vigtigt at få afdækket hvorfor. Ofte kan der nemlig gøres meget! Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige træning og behandling.
Vestibulær træning – træning af svimmelheden –
kan blandt andet forbedre din balance og din gangfunktion og føre til stabilisering af dit syn, viser forskning. Men ikke mindst kan nedsat svimmelhed have stor betydning for, hvorvidt du er i stand til at udføre de aktiviteter du gerne vil – og dermed din livskvalitet.
Hvor meget og hvor ofte der skal trænes, ved forskerne til gengæld ikke præcist. Men hvis du lider af svimmelhed der skyldes udfordringer i din balanceevne (vestibulær dysfunktion), lyder anbefalingerne således:
Læs hele artiklen og se øvelserne på krop+fysik på dette link
Sæt dit barn i bevægelse11-09-2020 08:57 Børn skal rutche, svinge, krybe, trille, kravle og slå kolbøtter.
Ikke kun fordi det er sjovt, men også fordi det skaber fundamentet for deres sociale, psykiske og fysiske sundhed.
Både nu og senere i livet.
Vi kender alle det bedårende syn af en baby som spræller. Arme og ben bevæger sig i første omgang uden nogen form for kontrol, men bliver efterhånden mere styrede, og pludselig rækker barnet ud efter noget og ruller om på maven – til stor forbavselse for ikke mindst baby selv. Herfra finder barnet ud af at løfte hovedet op, og pludselig kan det trille, krybe, kravle, sidde og gå. Sådan er barnets naturlige motoriske udvikling, og selvom den kommer stort set af sig selv, er det vigtigt at stimulere sin baby i alle disse faser. Når først barnet er oppe at stå, går det af sig selv, kan man fristes til at tænke. For så er barnet jo i den grad på vej ud at opdage verden på to ben. Det er dog stadig vigtigt at stimulere barnets motorik, for det er langt fra nok at kunne gå. Nu kommer udfordringerne med at lære at løbe, hoppe, gribe, kaste, slå kolbøtter osv. Hvorfor er en god motorik vigtig?For at vi kan bevæge os let og ubesværet, har vi behov for at have kontrol over vores krop. Det kaldes også motorisk kontrol. Motorisk kontrol giver os mulighed for at lave de bev&aeli Andreas Mogensen: Det mindste skub – og du flyver som supermand!26-08-2020 13:23 Astronauter og rumfart leder som regel tankerne hen på rumskibe, månevandringer og eventyr til fjerne planeter. Men faktisk giver menneskets ophold i rummet også vigtig viden om kroppen på jorden.En astronaut skal kunne mange ting. Og lægge krop til meget. Eksempelvis måtte Andreas Mogensen afgive en mikroskopisk del af sin ene lægmuskel, både før og efter sin tur til Den Internationale Rumstation 4, da han i 2015 blev den første dansker i rummet. Biopsien skulle bruges til et af mange vigtige forsøg der udføres af og på astronauter. Også ombord på rumstationen findes et laboratorie fyldt med alverden udstyr der ligger klar til at foretage eksperimenter. Andreas skulle kun være på rumstationen i otte dage, men det gjorde ikke forsøgene mindre interessante. – Mit korte besøg kunne netop vise hvor hurtigt forholdene i rummet påvirker kroppen, fortæller han.
Stor muskelmasse er ingen fordelDet er velkendt at menneskers muskelmasse svinder i rummet, og derfor skal astronauter da også være i fysisk god form inden de forlader jordkloden. Men det betyder ikke at de skal have muskler på størrelse med en bodybuilder, og Andreas Mogensen havde ikke et konkret træningsprogram han skulle følge inden hans afrejse til rummet. – Motion indgår som en naturlig del af vores dagligdag, men der er ingen specifikk Indret en god hjemmearbejdsplads17-08-2020 12:24 Der er næppe tvivl om at vi i fremtiden kommer til at arbejde mere hjemmefra. Derfor kan det betale sig at investere lidt tid og måske også udstyr i at få de bedst mulige arbejdsforhold. Kroppen er nemlig ligeglad med adressen – den har stadig brug for variation, bevægelse og fornuftige arbejdsstillinger.
Tjekliste til din hjemmearbejdsplads
Stol Selvom (eller måske netop fordi) sofaen muligvis frister, er det en god ide at indrette en decideret arbejdsplads – det gør det også nemmere at skille arbejde og fritid ad. Lad arbejdspladsen være udgangs- og samlingspunkt for dit arbejde – så kan du variere ved fx at sætte dig i en lænestol mens du læser en tekst, gå rundt i huset mens du taler i telefon eller ligge på gulvet med en pude under maven mens du laver en korrektur. Hvis du øver dig i at LYTTE til kroppen, så skal den nok fortælle dig hvornår den gerne vil skifte stilling og bevæges. På din faste arbejdsplads er det optimalt at have en form for kontorstol, der kan indstilles i højden, gerne så højt at den også kan bruges som stå-støtte-stol. Her gælder de gængse anbefalinger for kontorstole, herunder blandt andet: – 5 hjul gør stolen stabil – Indstil højden så du kan nå jorden med flad fod, og underarmene kan hvile på bordet med af Kunstmaleren Lene Lemaitre udstiller hos Axeltorv Fysioterapi27-07-2020 11:31  Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstmaleren Lene Lemaitre.
Udstillingen kan ses fra den 30. juli til den 30. september 2020, begge dage inklusive, i fysioterapiens åbningstid. Det er gratis at se udstillingen og alle er meget velkomne.
Lene Lemaitre har som barn lært at tegne og male af sin far, som var en anerkendt akvarelmaler. Som voksen har hun deltaget i en række malekurser bl. a. på Århus Kunstakademi og Skolen for Kunst og Design i Århus.
Lene Lemaitre maler primært abstrakte malerier i akryl og er glad for at eksperimentere. De fleste malerier er i ”lag på lag” og gerne i serier.
De sidste år har Lene Lemaitre udstillet følgende steder: Marienlyst Slot Helsingør Værftshallerne Helsingør Kronborg Slot Helsingør Forstædernes Bank Helsingør Nordea Bank Helsingør Kvinder og Kunst Zonta Hillerød Fuglsanghus, Aktiv Kunst Hørsholm Fast udstiller i Erhvervsparken Helsingør
Varmt velkommen til udstillingen.
Humøret kan styrke sundhed og livskvalitet22-07-2020 17:00 Vægt er en dårlig målestok for sundhed
… og om hvordan man bruger humøret til at styrke sin sundhed og sin livskvalitetKaren-Marie Lillelund vejer mere end sin idealvægt. Men den populære foredragsholder vil ikke være et negativt forbillede for dårligt liv, så hun er aktiv mindst 30 minutter hver dag og rydder hele tiden op i sin kostplan. Og så husker hun at være glad og leve livet. Hun har vist aldrig fået at vide at hun er doven eller kedelig. Men Karen-Marie Lillelund har fået at vide at hun er for tyk. Det skete for mange år siden, og det påvirkede hendes forhold til mad i mange år – uden at der kom noget godt ud af det. – I teenagealderen, hvor jeg var begyndt at udvikle former, sagde en skolelæge til mig at jeg skulle passe på ikke at blive for tyk. Når jeg ser tilbage, var det noget vrøvl at sige, for jeg var slet ikke overvægtig på den måde dengang. Men det blev siddende i hovedet på mig, fortæller Karen-Marie Lillelund. Efterhånden fik skolelægen dog ret, og Karen-Marie ”levede i perioder af slankepulver”, mens hendes stofskifte blev ved med at spille hende et puds. Hun blev en stor pige og senere en stor kvinde, og hun prøvede slankekure en masse. Indtil hun fandt ud af, at hun gjorde det helt forkert. – I dag er mit fokus at jeg skal være sund. Tynd Dyrk (sommer)motion - og kom i bedre humør!06-07-2020 08:50 Motion løfter humøret
Fysisk aktivitet kan forebygge depression, mindske angst – og slet og ret gøre dig glad!
Trænger du til at komme i bedre humør? Fylder bekymringerne for meget? Føler du at du er ved at miste modet? Så er du ikke alene. For nok er danskerne flere gange kåret til verdens lykkeligste folk, men vi oplever også en foruroligende stigning i forekomsten af psykiske sygdomme og symptomer. Samtidig lever vi lige nu i en usikker og utryg verden, hvor vores mentale sundhed er et vigtigt fokuspunkt.
Heldigvis er der ting du forholdsvist nemt og smertefrit kan gøre, som med stor sandsynlighed vil gøre dig godt, og som tillige fører en række positive sidegevinster med sig.
Motion og fysisk aktivitet har nemlig en overraskende stor rolle når det gælder vores mentale helbred. Eksempelvis viser et nyere studie at motion kan booste vores generelle følelse af glæde.
Forskerne fra University of Michigan er sågar kommet frem til at så lidt som 10 minutters fysisk aktivitet OM UGEN kan gøre en mærkbar forskel på vores humør!Ekstra positivt er det at det ifølge studiet er ligegyldigt hvilken type motion du dyrker. Forskerne fandt en positiv effekt af så forskellige træningsformer som udholdenhedstræning, holdtræning, udstrækning og balanceøvelser. Så du kan bare v& Ondt i ballen04-06-2020 10:16 Smerter dybt i ballen er almindeligt hos løbere og andre idrætsudøvere, men kan også opstå hos mennesker der sidder meget ned.
Her bliver du klogere på hvorfor de opstår, og hvad du kan gøre for at slippe af med dem.Smerter dybt i den ene balle er en almindelig skade, som, skønt den som regel opleves meget distinkt i ballen, stammer fra en overbelastningsskade af baglårets muskler. Disse muskler udspringer på sædeknoglen dybt i ballen. Skaden kan være udfordrende. Den ses særligt hos langdistanceløbere, sprintere og hækkeløbere og i idrætsgrene hvor man ofte skifter retning, fx fodbold, hockey, badminton etc. Men skaden ses også hos personer der ikke dyrker sport, men til gengæld sidder meget ned, eksempelvis i en bil. Skaden er karakteriseret ved dybe smerter omkring sædeknoglen, der forværres i forbindelse med løb, øvelser som squats og lunges (øvelser der inddrager knæ- og hoftebøjning, red.) og når man sidder. SymptomerDet er vigtigt at få stillet den korrekte diagnose, for en række andre tilstande kan være på spil, heriblandt såkaldt refereret (forskudt, red.) smerte fra ryg eller bækken, hofteskade, muskellæsion i baglår eller balle, træthedsbrud og vækstrelaterede smerter hos børn og unge. Mere præcist vil de typiske sympto <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>
Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen.
|
|
|
|
|