|
|
|
Her er Sidste Nyt med inspiration
fra
Axeltorv Fysioterapi
. Gå-motion er go’ motion16-02-2018 12:14 Hvis vejret gør det svært eller umuligt at løbe eller cykle, kan man heldigvis altid GÅ! Og dét kan bestemt også være god træning! I denne artikel kan du læse, hvordan du kan bruge gåture som motion. Og har du brug for at supplere med noget indendørs motion, så ta’ et kig på vores holdtræningsprogram. Der er noget for enhver smag og ethvert behov. Om vinteren er der dage hvor det er svært eller umuligt at gennemføre sine løbe- eller cykelture uden risiko for lemmer og helbred. Heldigvis kan man altid gå! Og uanset vejr og føre vil man få en masse gode effekter af en rask spadseretur – alene eller i selskab med andre. Motion er sundt og dejligt. Ikke mindst når den kan dyrkes udendørs. Men om vinteren kan det være nærmest umuligt at cykle eller løbe. Man kan i stedet vælge fitnesscentret, løbebåndet, kondicyklen eller andre indendørs motionsformer. Men man behøver faktisk ikke undvære udetræningen helt.
Gåture er nemlig god motion på mange parametre, og med små fif kan det også være effektiv træning.
Gå dig sund – det opnår du:
Mindre risiko for alvorlig sygdom. Gang træner stofskifte-konditionen (der gør blodsukkeret stabilt), modvirker at kolesterol ophober sig i blodet, og holder blodtrykket p&arin Børn og unge kan også få overbelastningsskader.01-02-2018 09:02 Faktisk får de flere og andre typer skader end voksne.
Varieret træning, opmærksomhed og hurtig indsats er blandt de vigtigste råd hvis man vil forebygge.
For år tilbage dyrkede børn ofte flere sportsgrene, cyklede i skole, klatrede i træer og legede udendørs i langt højere grad end i dag.
Heldigvis er der stadig mange børn der dyrker idræt, men blandt de børn der dyrker idræt, ser man en tendens til tidlig specialisering, dvs. at barnet kun dyrker én sport, men til gengæld i mange timer hver uge; og i den øvrige fritid er de mere stillesiddende, ser mere tv og spiller computer. Det medfører en manglende motorisk alsidighed og en risiko for meget ensidig belastning af de samme strukturer i kroppen; og dermed øges risikoen for overbelastningsskader. Ikke blot træningsmængden og –intensiteten, men også konkurrencen og presset er steget i takt med den tidlige specialisering, og det øger risikoen for overbelastning endnu mere.
Sådan mærkes overbelastning
Symptomerne på overbelastning kommer i fire faser:
1. Ømhed efter træning og ømhed ved igangsætning 2. Smerte ved idrætsaktivitet, men uden tab af præstation (dvs. barnet kan stadig præstere som det plejer) 3. Smerte ved idrætsaktivitet. Præstationen bliver ringere. 4. Kronisk smerte, der også er til sted Få max ud af din fitness-træning23-01-2018 14:11 
Overvej hvad du ønsker at opnå med din træning. Så kan medlemskortet til fitnesscentret blive en af dine bedste investeringer.
Vi strømmer til landets fitnesscentre som aldrig før. Fitnesskonceptet passer nemlig vores moderne livsstil godt: Effektiv træning på kortest mulig tid. Som regel har vi flere formål med at træne, og mange fitnesscentre tilbyder stort set alle muligheder under ét tag, så man præcis når det passer i kalenderen kan træne præcis det der skal til – og så smutte hjem igen.
Men medlemskortet er dyrt betalt hvis man ikke får det brugt. Derfor er det en god ide at du, før du går i gang, gør dig klart hvad du ønsker at opnå ved at gå i fitnesscenter. Når du kender dine mål, kan du tale med instruktøren om hvordan du når dem: Hvilken type træning skal til, hvor meget, hvad er realistisk osv. Er din træning målrettet, kommer resultaterne hurtigere, og dermed også lysten til at fortsætte den nye livsstil.
Vi har her lavet en kortfattet oversigt over potentielle mål og hvordan de nås. Vejledningen er i overskriftsform, og du kan læse meget mere om de enkelte træningsformer her på hjemmesiden. Søg gerne råd hos en fysioterapeut – træningsanbefalingerne dækker over en kompleks viden, der altid skal Fernisering og Nytårskur12-01-2018 14:22 I forbindelse med fernisering
den 18. januar 2018 kl. 16.00-17.00 på
Bo Linneke udstillingen i Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør,
holder Kunstforeningen for Helsingør og Omegn også nytårskur.
Her vil vi byde på et glas og lidt kage. Kom og ønsk godt nytår og hils på hinanden, kunstneren, se udstillingen og ikke mindst mød vores nye samarbejdspartner Axeltorv Fysioterapi.
Bo Linneke har malet mere eller mindre i rigtig mange år, men det er først nu, der er blevet rigtig tid til at dyrke den mere kreative side. De udstillede værker er næsten alle akryl malerier, men der bliver også benyttet mixed media.
Udstillingen kan ses frem til den 6. marts 2018 i åbningstiden 09.00-16.00 mandag til fredag.
Samarbejdet med Axeltorv Fysioterapi er helt nyt og erstatter samarbejdet med Nykredit. Bo Linneke er den første udstiller, men foreningens medlemmer vil udstille løbende.
Ski-ferie ... er du parat? Er din krop?12-12-2017 14:25 Er kroppen på toppen?
Kender du de vigtigste regler for at få en udbytterig og skadesfri skiferie?
Test dig selv sammen med familie og venner.
Gode råd er der nok af.
Men hvornår ved man nok, og hvordan finder man ud af om ens fysiske form er god nok?
Vi har udarbejdet en test som kan give jer en fornemmelse af, om I er klar til skiferien. Betragt testen som en leg – et spil, hvor I kan lære en masse om færdselsregler, fornuftig adfærd på pisterne og om jeres fysiske form.
 Testen er bygget op om fem opgaver.
(De fem takker i stjernen på billedet - klik på billedet, se det større og print evt. ud).
Hver test giver et resultat på en skala fra 1 til 10. Hver testperson har sin egen stjerne og skal markere sit resultat på prikkerne. Fra midten og ud tælles fra 0 til 10.
Når I hver især har udfyldt alle takkerne, trækkes en streg fra punkt til punkt. Resultatet vil være en mere eller mindre skæv cirkel, som vil illustrere steder, hvor der plads til forbedring. Det ideelle billede vil være en cirkel helt ude i spidsen af takkerne.
Rigtig god skiferie fra
Axeltorv Fysioterapi
vort Motto er: Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen
Det er en ældre test - men stadig relevant ;) -
udarbejdet af Lars Damkjær, Team Skifys. Fire øvelser til smertefulde hænder26-11-2017 16:38  Når man skal optræne og vedligeholde funktionen i sine hænder, er det vigtigt at finde det rette niveau.
Her skal bl.a. tages hensyn til smerter, hævelse og nedsat bevægelighed før du påbegynder styrketræning.
På dette link finder du fire gode øvelser.
Har du stærke smerter eller f.eks. artrose, så hent hjælp til netop din problematik hos din fysioterapeut hos Axeltorvs fysioterapi. Morgentræning19-11-2017 16:51
Hvornår bør du lægge din træning i løbet af dagen?
Tidspunktet er ikke nødvendigvis af stor betydning, men du kan få lidt ekstra ud af indsatsen i morgentimerne, hvor en rutine også ofte er lettere at opbygge.
Læs hele artiklen her i krop+fysik - også at morgentræning faktisk kan gøre B-mennesker til A-mennesker. Træn dig til stærke knogler06-11-2017 08:46 En god knoglestyrke er vigtig for at undgå brud og ikke mindst følgerne af knoglebrud. Kan knoglestyrken trænes, hvor meget skal der til, og kan knoglerne trænes hele livet igennem?Stærke knogler livet igennem er vigtigt for at undgå brud. Ikke mindst i den senere del af livet, hvor knoglebrud ikke blot er smertefulde og muligvis invaliderende, men også samfundsmæssigt meget dyre, fordi man risikerer at gå fra en rask, selvhjulpen tilværelse til at have behov for hjemmehjælp eller en plejehjemsplads. Knoglesundhed starter allerede i de helt unge år, og derfor er viden om hvordan man opnår stærke knogler og vedligeholder dem livet igennem, af stor betydning. Knogler er levende væv, og de reagerer ligesom muskler på passende træning ved at blive stærkere. Det går bare meget langsommere, og virkningen er meget mindre end når det gælder musklerne. Omvendt kan man desværre lynhurtigt få svagere knogler ved ikke at belaste dem – fx vil man efter to uger i sengen have tabt knoglestyrke svarende til hvad ældre mennesker almindeligvis oplever på to år. Seks uger i gips medfører en reduktion der svarer til 6 år! Så det er uhyre vigtigt at komme ud af sengen og bevæge sig/belaste knoglerne hver dag! Nemmest i de unge årDet er i barne- og ungdomsalderen knoglestyrken først og fremmest opbygges For mange kilo på bagen? Her er ti gode råd.24-10-2017 08:43 Det gælder både om at bevare motivationen og at undgå skader, når man som overvægtig skal i gang med motion.
1. Stil ikke urealistiske krav. Tag udgangspunkt i hvad du kan holde til lige nu, og hvad der rent praktisk kan lade sig gøre i din hverdag.
2. Start langsomt op med kortvarig og overskuelig motion – det vigtigste er at komme i gang.
3. Start med at sidde mindre stille, fx ved at gå ture, erstatte bil eller bus med cykel eller gåben, lege med børnene og arbejde i hus eller have.
4. Vælg den form for motion du kan lide eller synes er sjovt – ude eller inde, alene eller med andre. Stræb efter mest mulig velvære i aktiviteten.
5. Lad kroppen vænne sig til dine nye motionsvaner. Det tager uger inden du behøver at tænke på at øge din træning.
6. Lav gerne forskellige aktiviteter eller motionsformer; det giver variation og træner kroppen alsidigt.
7. Vælg i starten motionsformer hvor du ikke bærer din egen vægt – så mindsker du risikoen for skader. Fx vandgymnastik, svømning, (siddende) cykling, roning eller skånsom gymnastik.
8. Vær overbærende over for dig selv, og tilgiv hvis du ændrer planer. Ros dig selv for det du fik gjort!
9. Brug fodtøj der har stødabsorbering og sidder godt på foden, og evt. en god sports-bh.
10. Husk også at hvile. L Stol ikke for meget på målinger af BodyAge12-10-2017 16:02 Mange tilbyder at måle din bodyage – din krops alder.
Men tag målingerne med et stort gran salt.
Nogle bygger på ren magi, mens andre er baseret mere på matematik end på videnskab.
Det virker som ren magi. En tur op på en særlig ”bodyage-vægt”, og lidt efter står du med en strimmel i hånden, der fortæller dig at din krop er betydeligt ældre end den alder der fremgår af din dåbsattest.
Eller måske det omvendte: At din krop er 35, selv om du har passeret de 40. Faktisk er det også ren magi. For sådan kan man ikke måle bodyage, eller kropsalder, som cand. scient. Morten Zacho foretrækker at kalde det. Morten Zacho har bl.a. arbejdet med muskelforskning, han er forfatter til en række videnskabelige artikler og er indehaver af Motion-online, en af landets mest seriøse portaler om motion. Han forklarer at bodyage- vægten sender en svag strøm igennem kroppen, og den modstand strømmen møder, fortæller hvor høj ens fedtprocent er. Men for det første er der en betydelig usikkerhed på målingen af fedtprocenten. For det andet siger fedtprocenten ikke noget om ens alder. Der er ganske enkelt ikke nogen entydig sammenhæng mellem fedtprocent og alder. – At måle fedtprocenter og omregne dem til alder er derfor på grænsen til det platte, siger Morten Za <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>
Ny udstillerer i Axeltorv Fysioterapi.
Kunstforeningen for Helsingør og omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi arrangeret en udstilling med kunstmalerne Anne Jersild Christie Birkehaug og Eva Arnsfelt. Udstillingen kan beses hos Axeltorv Fysioterapi i åbningstiden Alle er velkomne!
Vore naivistiske malerier er små festlige, fantastiske, humoristiske og farverige malerier. Et univers med sit eget forståelige sprog udført i et genkendeligt billedsprog. Underfundige udtryk og en fortælling, der står åben for iagttagelse, fordybelse og oplevelse. Den naive kunst er kendetegnet ved en umiddelbar fabuleren, manglende perspektiv og en stor farveglæde som dekorerer og udsmykker. Den skildrer menneskers hverdag, glæde, livsudfoldelse og sætter måske gang i et lille frækt smil.
Anne Jersild: Billedmager, har malet i Naivistisk Malegruppe gennem en del år.
Christie Birkehaug: Kunst:Håndværk. Har malet abstrakt/figurativt fra andre verdener. Symboler og farver fortæller historier for mig. Maler i Naivistisk Malegruppe. Eva Arnsfelt: Billedmager, har udstillet flere steder bl.a. i Helsingør Bycenter 1922-23. Har oprettet Naivistisk Malegruppe i 2016, samt et malehold på Stubben i 2023.

|
|
|
|
|