|
|
|
Her er Sidste Nyt med inspiration
fra
Axeltorv Fysioterapi
. Styrketræning for børn og unge ...26-02-2020 16:43
Det skal være varieret, sjovt – og udføres korrekt!
Børn og unge tiltrækkes i stigende grad af fitnesscentre og styrketræning. Det er top populært, men er det også sundt?
Fitness og styrketræning er blevet enormt populært blandt unge, og også børn tiltrækkes i stigende grad af fitnesscentrene. Den øgede interesse for motion er først og fremmest positiv, set med sundhedsbrillerne på, men blandt forældrene kan der forståeligt nok opstå bekymring hvis de unge mennesker ser ud til at blive lidt for grebet af at se musklerne vokse, ligesom mange er bekymrede for om deres barn er for ungt til at løfte vægte. For er det overhovedet sundt for børn og unge at styrketræne?
Det korte svar er: Ja, det er det! Men det er vigtigt at pointere at børn først og fremmest skal træne varieret og have det sjovt – så de får trænet og stimuleret deres motorik og fysik, og så de opnår erfaringer med glæde ved motion og bevægelse. Dernæst er det vigtigt at styrketræningen skal udføres med fornuft. Og hvad betyder det så?
Skal ikke stå aleneBørn må gerne styrketræne som supplement til deres sportsgren eller som aktiv erstatning for sport hvis de er skadede, for styrketræningen styrker muskler og led og kan mindske skadesperiode Spis dig til overskud i vintermørket17-02-2020 09:34
Det kan være småt med energi i de mørke vintermåneder, og det kan være fristende med tung/kraftig mad, alkohol og stille dage i sofaen.
Hvis du trænger til mere overskud i vintermørket, så prøv at kigge dine spisevaner efter i sømmene.
Måske du ligefrem kan spise dig til et større overskud.
1. Spis rigtig madNår mørket falder tidligt, og energiniveauet daler, så kan det være svært at svinge sig selv op til at lave mad. Der findes mange gode, men desværre endnu flere underlødige færdigretter og take-away-retter. Lav derfor hellere dine egne færdigretter, som kan være med til at sikre masser af de næringsstoffer som din krop ikke mindst lige nu har brug for. Fyld fryseren med dine bedste sammenkogte retter, så du altid har et nemt og nærende måltid ved hånden. 2. Spis regelmæssigt. Og ikke for meget. Hvis du spiser sundt, men stadig mærker træthed, kan det være en idé at kigge på dit måltidsmønster. Spiser du dig overmæt, fordi du spiser for sjældent? Overmæthed sætter kroppen på overarbejde og snupper energien fra det du ellers skulle koncentrere dig om. Overmæthed betyder også at aktivitetsniveauet daler, og dermed daler energiniveauet tilsvarende – og en dårlig spiral er s Luftfugtighed på jobbet - 6 ting du bør vide ...06-02-2020 13:19 Træt uden grund? Tørre øjne?
Hovedpine?
6 ting du bør vide om
luftfugtigheden
på din arbejdsplads.Indholdet af fugt i luften spiller en meget væsentlig rolle for indeklimaet og medarbejdernes trivsel. Det viser to nyere danske studier (såkaldte reviews) fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA. Her får du viden og tips om indemiljø fra forskeren bag de to studier, dr.med. og lic.scient. Peder Wolkoff. 1. Luftfugtigheden skal op på 40-50 procentVi ved fra tidligere forskning at luftkvaliteten er vigtig for såvel trivsel som effektivitet. Hidtil har fokus primært været på faktorer som udluftning og ventilation, mens luftfugtigheden ikke har fået den store opmærksomhed. Men i vintermånederne kan den relative luftfugtighed i kontormiljøer nemt komme under 30 procent, fordi ventilationen erstatter indeluften med tør luft udefra. Og det er et problem, idet de nye studier understreger at den relative luftfugtighed optimalt skal op på 40-50 procent, og altid bør holdes over 30. 2. Mange kan påvirkes negativt af lav luftfugtighedDet er meget individuelt hvordan man oplever at arbejde i luft med lav fugtighed, typisk i kontormiljøer. Generelt er mennesker med følsomme slimhinder, fx pga. høfeber, mere tilbøjelige til at få gener af manglen på fugt i indeluften. Desuden stiger klagep Skøre knogler skal også bevæges ...24-01-2020 09:07 Det er meget forståeligt at man bliver nervøs for at bevæge sig, når man får at vide at man har ”skøre” knogler. Men de fleste kan faktisk fortsat være aktive som de plejer.Et lille drej i ryggen, en let berøring, en snublen. Der findes skrækindjagende historier om hvordan mennesker med knogleskørhed uden videre kan brække en knogle. Det er en frygtet sygdom, og for dem der har fået diagnosen, kan såvel smerter som angst forståeligt nok afholde dem fra at bevæge sig og dyrke motion. Men træning og bevægelse øger som udgangspunkt ikke risikoen for knoglebrud, tværtimod kan det være med til at forebygge fald og mindske smerter. Sådan lyder budskabet fra den britiske læge Emma Clarck, der sammen med sine forskerkolleger har kigget på adskillige studier af mennesker med knogleskørhed. Der kan dog være visse forbehold, fx kan aktiviteter med stor foroverbøjning af kroppen, som fx roning, yoga og golf, føre til øgede rygsmerter, fortæller Emma Clarck til Osteoporoseforeningens medlemsblad. Men det er hendes erfaring at de fleste trygt kan dyrke langt de fleste motionsformer, så længe disse er tilpasset deres problem. Derfor kan man med fordel tilrettelægge sin træning og fysiske aktivitet sammen med en fysioterapeut, anbefaler hun. Træning forbygger og afhjæFlemming Ejlersen udstiller hos Axeltorv Fysioterapi18-01-2020 09:09 Kunstforeningen for Helsingør har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi arrangeret en udstilling med kunstmaleren Flemming Ejlersen,
fra den
23. januar 2020 til den 24. marts 2020, begge dage inklusive, i fysioterapiens lokaler Bjergegade 22, 2 sal, 3000 Helsingør.
Udstillingen kan ses daglig i åbningstiden.
Der er fernisering den 23. januar 2020 mellem kl. 17.00 og 18.00, hvor kunstforeningen også holder nytårskur. Kom og hils på kunstneren og hør mere om foreningens arrangementer i 2020. Alle er meget velkomne, og foreningen er vært ved et glas vin/vand og lidt snacks. Der er gratis adgang.
Flemming Ejlersen har malet i mange år, i starten med olie og akryl, men arbejder i dag primært med akvarel. Har deltaget i flere kurser igennem årene, men er primært autodidakt. De foretrukne motiver er hentet i naturen, som han har arbejdet i og med gennem et langt arbejdsliv, og stadig færdes meget i. Selv siger Flemming Ejlersen om sin kunst: Det at male gør at jeg oplever både naturen og andre motiver fra nye vinkler og detaljer. Jeg har i de seneste år, grundet min interesse for fugle, arbejdet meget med motiver af fugle. Jeg er i bund og grund naturalist, ikke for at være perfektionist eller illustrerende. Jeg forsøger til stadighed at opnå at "mine" fugle bliver ”levende”, dog også kun til en grad hvor de stadig fremst& Godt nytår til alle ...14-01-2020 09:15 Vi ser frem til endnu et godt år med patienterne i fokus.
Januar er startet ud med at Klinikken er kommet godt igennem it/computer-systemskifte.
Takket være en grundig sekretær som har holdt tungen lige i munden, og fysioterapeuter der tager udfordringen op, ser det ud til at blive en succes.
Al ny teknik kræver tilvending - og tålmodighed har været påkrævet.
Da Tobias har valgt at læse videre, stopper han 1. februar, i stedet for kommer Anett til at være fuld tid på klinikken.
Anett har tidligere været 10 år hos Axeltorv Fysioterapi (1998-2008), 2½ år med kommunal genoptræning bl.a. med brystopererede og hoftepatienter, og 1 år på Gentofte Hospital i afdelingen for ryg- og gigtsygdomme.
Vi glæder os til at Anett igen kan bruge sin fulde arbejdstid på klinikken.
Hypnosebehandling18-12-2019 07:55  Som noget nyt tilbyder Axeltorv Fysioterapi nu hypnosebehandling til forskellige problematikker. Efter veloverstået eksamen på Dansk Selskab for Klinisk Hypnoses diplomuddannelse i 2017 har Bent Steffensen stille og roligt implementeret hypnose som et behandlingstilbud til forskellige patientgrupper. Han har brugt et par år på yderligere videreuddannelse og finpudsning af behandlingskonceptet. Der tilbydes nu hypnosebehandling af bl.a. kroniske smerter, funktionelle mavesmerter, søvnbesvær, vådliggere, eksamensangst, angst for smerter, følger efter whiplash og spændingshovedpine. Ligeledes er der gode resultater med patienter der ønsker adfærdsændringer som f.eks. rygestop, bedre motionsvaner og kostændringer, herunder ønske om vægttab. Ved hypnosebehandling bringes patienten via en samtale til en let døsig tilstand, sådan lidt som når man ”falder i staver”. Tilstanden kaldes trance. Patienten kan under hele behandlingen samtale med terapeuten og har selv kontrol over forløbet. Behandlingen kan med fordel gives til både børn og voksne. Klinisk hypnose har udelukkende til formål at behandle og hjælpe patienter og har intet, absolut intet, med scenehypnose, som kendes fra TV og underholdningsbranchen at gøre. Det er et ufravigeligt krav at patienter er undersøgt og tilstrækkeligt udredt og behandlet af egen ... så er det atter jul ...17-12-2019 17:00
Fra alle os hos
Axeltorv Fysioterapi
til alle jer
vores patienter,
kunder, brugere samt samarbejdspartnere
ønsker vi en
Glædelig Jul
og et
Godt Nytår
Axeltorv Fysioterapi holder julelukket i år grundet installation af nyt it-system.
Vi lukker den 19.12. kl. 12.00
og glæder os til at byde dig velkommen igen den 6. januar 2020. Høje hæle og kunstige hofter11-12-2019 14:04 Lene Johansen elsker at nyde livet, men indimellem skruer hun helt ned for arbejde, fart, sukker og vin og prioriterer ro, natur og søvn.
Hun er i dag 57 år og har fuld gang i karrieren – uden at lade sig stoppe af to kunstige hofter.– Jeg er nok den røvkedelige type der siger ja til lidt af det hele. Jeg spiser mad som jeg kan lide, askese er slet ikke mig. I perioder går der for mange glas vin eller for meget sukker i den, og så holder jeg igen. Ellers er min opskrift at røre mig, komme ud i naturen og at sove godt om natten. Lene Johansen er 57 år og blev som 31-årig landskendt som vært på blandt andet TV-avisen og Deadline. I 2010 forlod hun DR for at arbejde som selvstændig. Hun skriver bøger og er tilrettelægger og vært på tv, radio og konferencer. Hun er glad for sit job. – I perioder arbejder jeg dog voldsomt meget, og derfor øver jeg mig i bevidst at sætte tempoet ned i andre perioder. Jeg fatter ikke den måde arbejdsmarkedet er skruet sammen på i dag. Nogle knokler sig til døde, og andre skubbes ud. Jeg er så heldig at have frihed til at sige ja og nej til opgaver. Uopdaget hoftelidelseHistorien om de kunstige hofter startede da Lene Johansen var 29 år og fik sin søn. Hun begyndte at få smerter i hoften, og troede de kom af en ’forkert bevægelse’ hun havde lavet til den rytmik hun va Konditionstræning øger livskvaliteten hos mennesker med migræne26-11-2019 07:42 Motionstræning kan forlænge livet, forbedre helbredet og give mere overskud og velvære i dagligdagen.
Men hvis man ofte lider af migræne, kan det være svært at mobilisere lysten eller modet til at gå i gang med at konditionstræne.
Her får du gode råd til at komme godt i gang.
I Dansk Hovedpinecenter ser vi ofte patienter der oplever eller er bange for at træning trigger et migræneanfald. Samtidig viser forskning at der er sammenhæng mellem lavt fysisk aktivitetsniveau og øget forekomst af hovedpine. Så det er lidt af et paradoks.Har man haft smerter i mange år, eller har smerter mange dage hver måned, er det let at havne i en uhensigtsmæssig adfærd. Et typisk mønster kan være at man, når man har en god dag, presser sig selv til at få gjort så meget som muligt – fx at få gjort huset rent, købt ind, mødes med venner osv. Når man presser sig selv for voldsomt, øges symptomerne, man får mere hovedpine, og det betyder at man efterfølgende er nødt til at tage en pause over flere dage. Det hjælper som regel på hovedpinen, men omvendt bliver man frustreret over alt det man ikke nåede imens man holdt pause, og så presser man sig selv igen, og cirklen starter forfra. Det er vigtigt at lære at tale med sin hovedpine og ikke til d <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
>
Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen.
|
|
|
|
|